1936
VERBIER

In the 1,500-meter-high ski paradise of Verbier, Switzerland, we transformed what was previously a hotel into a private home for a large family who moved from London to the mountains. Spread over 1,000 square meters, the house comprises several entertainment areas — such as a cinema and a gym — eight en suite bedrooms and an indoor pool.
Old alpine barn wood-clad walls and mineral limestone paints adorn the different spaces where brown and cream tones prevail. French pieces from the 18th and 19th centuries, industrial and midcentury American and European furniture, alpine and reclaimed objects — such as a Parisian gutter turned into a lamp — as well as bespoke upholstery reflect the vast array of styles and eras that we used for a one-of-a-kind result that feels like a little oasis in the mountains.
We drew our inspiration from the homeowner’s cosmopolitan lifestyle and the surroundings to design a home with a sense of French elegance and romance combined with a minimalist spirit of living in nature and accents of English extravagance.
Chic yet comfortable, curated yet welcoming, this home is a mix-and-match where contemplation of the mesmerizing panorama becomes part of daily life.

Residential project: 2012
Category : Mountain Switzerland
Photography: J.WILSON